Historia

Ett par naturgummistövlar av god kvalitet och komfort är bland det mest viktiga i en friluftsutrustning. När dina fötter, ben och rygg får rätt stöd och vandringen känns komfortabel uppskattas naturupplevelsen på ett än mera positivt sätt. Vi började utveckla naturgummistövlar 1986 och har sedan dess fokuserat på att erbjuda kvalitet, komfort, design och rätt utrustade stövelmodeller för olika syften. Fransktillverkade stövlar blev den första kollektionen av skandinaviskt anpassade modeller.

2007 beslutade vi oss för, med hjälp av vår mångåriga erfarenhet, att starta upp ett nytt modellsortiment under varumärket Arxus. Med friheten av en helt egen uppfattning om hur en högklassisk gummistövel skulle konstrueras med utgångspunkt av den svenska naturen och vad som krävs av en gummistövel i olika terräng från norr till söder.

Vår ambition var att sätta ett nytt riktmärke för högkvalitativa naturgummistövlar och att ersätta en tidigare uppfattning och syn på traditionella gummistövlar. Den stora utmaningen blev att förse friluftslivet med naturgummistövlar som ger rätt stöd åt fot och ben som avlastar muskler och leder under vandring i varierande terräng. Beroende på årstid blir även fodret en viktig del av komforten.

Arxus sortimentet har utvecklats till en varierande kollektion av modeller som kan hänvisas till olika behov för användaren vilket särskiljer Arxus från andra varumärken. Numera räknas Arxus gummistövlar som ett ledande varumärke i fråga om komfort, funktion och livslängd.